Bio Angus Entrecote

De kruiden en het bakken geeft een heerlijke korst aan het sappige vlees. De kers- en sinaasappelsaus geeft een verfrissend en fruitig contrast. Ideaal voor speciale gelegenheden!

 

Benodigdheden

  • Bio Angus Entrecote (1 kg; aan een stuk)
  • Versgemalen zeezout & zwarte peper
  • 1 theeleper rietsuiker
  • ½ kopje droge sherry
  • ½ kopje vers geperst sinaasappelsap
  • Sinaasappelrasp van ¼ sinaasappel
  • ½ kopje water
  • 1 kop Bio Angus Runderfond
  • Olijfolie
  • 1 kopje morello kersen (ontpit)
  • 3 sinaasappels, verdeeld in partjes

Bereidingswijze

  • Haal de Bio Angus Entrecote uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen (30-60 minuten op een afgedekte schaal, afhankelijk van de dikte).
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Kruid de Bio Angus Entrecote met versgemalen zeezout en peper.
  • Verhit olijfolie in een stevige braadslede tot een hoge temperatuur.
  • Schroei de Bio Angus Entrecote dicht in ca. 3 min.
  • Steek de kerntemperatuurmeter precies in het midden van het vlees.
  • Braad gedurende 10 minuten in de oven op 220°C.
  • Verlaag de temperatuur naar 170°C en braad de Bio Angus Entrecote totdat een kerntemperatuur van 50°C is bereikt.
  • Haal de Bio Angus Entrecote uit de oven en laat deze gedurende 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

Bereid ondertussen de saus:

  • Karamelliseer de suiker in een pannetje, totdat deze een goudbruine kleur heeft. Voeg de sherry, sinaasappelsap en sinaasappelrasp toe en laat dit tot de helft inkoken.
  • Verwijder het overtollige vet uit de braadpan en blus deze af met ½ kopje water. Zeef het residu en voeg dit toe aan de sinaasappelsaus.
  • Voeg je eigen gemaakte Bio Angus Runderfond toe en laat dit 3 minuten sudderen. Indien nodig kun je de saus iets verdikken met wat in koud water opgeloste maïzena.
  • Voeg de sinaasappelpartjes en de kersen toe en verwarm deze kort mee.

Snijd de Bio Angus Entrecote in plakken naar gewenste dikte en serveer met de feestelijke saus.